محل تبلیغات شما

به نام خدای مهربان


جهان های موازی و ابعاد اضافی(12) 

2. اما بپردازیم به معرفی کمیت شاخص مرتبه کلاسیکی(یا سطح کلاسیکی)؛              
کمیتهای مرتبه/ سطح کلاسیکی درواقع همان اجرام و اجسامی هستند که سنگ بنای وجودی آنها(یا زیر ساختهای آنها) تشکیل یافته است از عناصر، ملکولها، اتمها و ذرات زیراتمی.                  
به عبارت دیگر می توان گفت که کمیتهای مرتبه/ سطح کوانتمی اساس ساختار مرتبه/ سطح کلاسیکی را تشکیل می دهند!.         
جمیع جمادات، نباتات، حیوانات و انسانها(بطور کلی سنگ و چوب و گیاهان و جانوران) از کمیتهای شناخته شده مرتبه/ سطح کلاسیکی هستند اما بعنوان کمیت شاخص مرتبه/ سطح کلاسیکی، در اینجا نوع و گونه انسان پیشنهاد می گردد که به مقدار ایده آل و مفروض، زمان حیات آن یک قرن یا یک دوره صدساله برآورد می گردد با حجم و اندازه ای مشخص و تعریف شده که نیازی به توضیح ندارد.            

3. و درنهایت کمیت شاخص مرتبه نجومی(یا سطح نجومی)؛             
کمیت شاخص در مرتبه/ سطح نجومی(یا ماژستیکی)، کهکشانها هستند. یک کهکشان به شکل واحد(یک جسم صلب) شاخصی است از کمیت مرتبه/ سطح نجومی. یک کهکشان اگرچه خودش نیز تشکیل یافته است از کمیتهای مراتب کوانتمی و کلاسیکی، اما در قالب کمیت شاخص مرتبه/ سطح نجومی، بعنوان یک جسم صلب درنظر گرفته می شود.          
یک کهکشان نیز دارای سایز و اندازه بوده و همچنین دارای طول عمر و زمان حیات نیز می باشد.      
"کهکشان راه شیری milky way -" که منظومه شمسی و سیاره ما –زمین- نیز جزو متعلقات آن است، در حدود یکصد هزار/ 100,000 سال نوری امتداد دارد و قطر تقریبی آن نیز به حدود پانزده هزار/ 15,000 سال نوری می رسد. این کهکشان با عظمت، برای یک دوران کامل(گردش360درجه حول خود) به دویست میلیون سال زمان نیاز دارد.(یعنی فرضاً یک شبانه روز -یک24ساعت- برای این کهکشان معادل با 200,000,000 سال می باشد!) 
این مقادیر به خوبی گویای عظمت و بزرگی کمیت شاخص مرتبه/ سطح نجومی –یا همان کهکشان ها- هستند. کهکشان راه شیری با دستکم 400-200  میلیارد ستاره از لحاظ جثه و بزرگی تنها یک دوم(نصف) کهکشان "آندرومدا" است و این درحالیست که بزرگترین کهکشان شناخته شده از لحاظ بزرگی و عظمت، شصت/ 60 برابر کهکشان راه شیری است!

(عکس شماره 11)

کهکشان  "IC1101"  واقع در صورت فلکی "دوشیزه - virgo"، طول آن به شش/ 6 میلیون سال نوری می رسد و در فاصله ای حدود یک/1 میلیارد سال نوری از ما قراردارد.         

(عکس شماره 12)

در اینجا بد نیست تا به بزرگترین ستاره شناخته شده نیز اشاره ای داشته باشیم؛ 
"وی وای سگ بزرگ – vy canis majoris "بزرگترین ستاره ایست که تا کنون شناخته شده و بزرگی آن ششصد/ 600 برابر خورشید ماست!.
ستاره شناسان معتقدند کهvy  اگر در منظومه شمسی قرارداشت و در جایگاه خورشید می نشست تا مدار سیاره زحل را اشغال می نمود!

(عکس شماره 13)

هاله نور(یا شعاع درخشش) پیرامون vy در حدود هشت/ 8 دقیقه نوری(حدود یکصد و پنجاه میلیون کیلومتر) است، یعنی مسافتی در حدود فاصله مابین زمین و خورشید فقط مختص به هاله پیرامونی این ستاره بسیار عظیم است. سیاره ای همانند زمین، حتی اگر در فاصله سه/ 3 میلیارد کیلومتری vy نیز قرار داشته باشد به خوبی از روشنایی و حرارت آن بهرمند می گردد!.
و اگر سیاره ای در مدار حیات vy در حال  گردش می بود یکسال شمسی/ خورشیدی آن دستکم معادل 1000 سال ما بود!!!           
خب از توضیحات فوق تا حدودی متوجه اندازه و بزرگی کمیت شاخص مرتبه/ سطح نجومی خواهیم شد؛        
مقادیر (زمان حیات و اندازه) در مرتبه/ سطح نجومی آنچنان است که برای شهود و نظاره سازوکار آن اگر بر فرض محال بتوانیم سرعت ذهن و سرعت جریان حرکت پیرامون خود را با سرعت حرکت در مرتبه/ سطح نجومی تطبیق داده و هماهنگ نماییم، آنگاه مرتبه/ سطح کلاسیکی خودمان را(از لحاظ اندازه، طول عمر و سرعت حرکت) همچنان مرتبه/ سطح کوانتمی مشاهده خواهیم نمود!     

آیا ما در کسری از ثانیه هستیم -                 
فرض کنیم 15 اکتبر سال 1960 میلادی هوای نیم روزی شهر لندن نیمه ابری بوده است؛       

(عکس شماره 14)

حال دسته ای از ریز ذرات محلی(ذرات کوانتمی محل مورد نظر) که مشغول مطالعه و بررسی مرتبه/ سطح کلاسیکی هستند تصادفاً بخش بسیار کوچکی از اطلاعات مربوط به آن روز نیمه ابری شهر لندن به دستشان می رسد.آنها و گذشتگان و آیندگانشان مشغول بررسی داده های آن نیم روز نیمه ابری شهر لندن هستند، درحالیکه از آن روز تا به امروز در مرتبه/ سطح کلاسیکی بی شمار وضعیت متفاوت در سرتا سر کره زمین رخ داده است!!!     

اشراف و احاطه ما و مرتبه/ سطح کلاسیکی ما نسبت به مرتبه/ سطح نجومی نیز مشابه همین مثال است!        

و این کمترین مثال برای توصیف تفاوت ها در این سه جهان است؛     
1.جهان کوانتمی(سطح/ مرتبه کوانتمی)         
2.جهان کلاسیکی(سطح/ مرتبه کلاسیکی)                 
3.جهان نجومی(سطح/ مرتبه نجومی)            

اما آنچه که این مقاله تصمیم دارد تا در فراز پایانی فصل چهارم خود بیان نماید چنین است:      
به نظر می رسد که مراتب سه گانه "کوانتمی-کلاسیکی-نجومی" می بایست در هرجهان موازی به شکل مجزا و منطبق با سازوکار همان جهان موازی وجود داشته باشند. یا به بیان ساده تر باید گفت که هرکدام از این عوالم هفتگانه سه سطح/مرتبه کوانتمی-کلاسیکی-نجومی منحصر به فرد و مجزا از یکدیگر مربوط به خودشان را دارند!     

multiverse and extra dimensions (17)

multiverse and extra dimensions (16)

multiverse and extra dimensions (15)

سطح ,مرتبه ,کلاسیکی ,نجومی ,کهکشان ,یک ,مرتبه سطح ,سطح کلاسیکی ,سطح نجومی ,شاخص مرتبه ,کمیت شاخص ,کوانتمی کلاسیکی نجومی

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

خانواده و آداب سلامتی (سبک) زندگی